Skytteinfo.dk

Information om dansk- og international skydesport med fokus på pistol- og revolverskydning

Love og regler

Skydesportens organisering

Skydediscipliner

Videoer og billeder

Skydebaner

Gode råd til den nye skytte

Sikkerhed og våbenbetjening

Kurser

Praktiske skemaer og regneark

Test af ammunition

Arkiv (tidligere nyheder)


Links til organisationer

Links til klubber

Links til forhandlere

Private sider, magasiner, fora mv.


Vejrudsigten - DMI    

Tullverket (våben til og fra Sverige)


Ansvarsfraskrivelse

 

 

Skydesportens organisering

 

Dansk Sportsskytte Forbund Dansk Skytte Union De Danske Skytteforeninger Dansk Firmaidrætsforbund Danmarks Idræts-forbund International Practical Shooting Confederation Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger International Shooting Sport Federation International Metallic Silhuette Shooting Union

 

Skydning er i Danmark en meget bred sport. De forskellige organisationer inden for sporten tilbyder tilsammen en meget bred vifte af discipliner. Hvordan skydning i Danmark er organiseret er vist i ovenstående figur. Der skal gøres opmærksom på, at figuren ikke viser alle detaljer. For detaljeret og opdateret information om de enkelte organisationer henvises til de respektive organisationers hjemmesider, brug evt. linkene i figuren.

 

Vi starter i bunden af figuren; her har vi dig, som er medlem af en forening. Din forening er medlem af en eller flere organisationer, der hver især beskæftiger sig med forskellige typer af skydning. Nogle foreninger er kun medlem af en organisation og dyrker kun - og tilbyder derfor også kun de discipliner, som den pågældende organisation står for. Andre foreninger er medlem af flere organisationer og kan således tilbyde deres medlemmer et stort udvalg skydediscipliner.

 

Hvis din forening er medlem af et forbund under Dansk Skytte Union (DSkyU) vil du have mulighed for at træne og deltage i skydediscipliner rettet mod internationale stævner inden for ISSF. Der er her tale om de klassiske OL-discipliner på pistol, riffel og flugtskydning; 10 m luftpistol og luftriffel, 25 m standardpistol, sportspistol, silhuetpistol, finpistol, 50 m riffel, 300 m riffel mv. Dansk Skytte Union er medlem af DIF, medlem af IOC. Dansk Skytte Union er primært orienteret mod eliteidræt, men har også breddeorienterede aktiviteter, f.eks. det populære program Falling Targets. Under Dansk Skytte Union findes Københavns Skytte Forbund, Sjællands Skytte Forbund, Fyns Skytte Forbund, Jyllands Skytte forbund, Bornholms Skytte Forbund og Lolland Falster Skytte Forbund. Herudover er der også Dansk Flugtskydnings Forbund og Danske Sortkrudtsskytter, som er medlem af Dansk Skytte Union.

 

Hvis din forening er medlem af DSF (Dansk Sportsskytte Forbund) har du mulighed for at træne og deltage i en række discipliner for 9 mm pistol og kal. 0.38" revolver, f.eks. IPSC, Tjenestepistol, Kombipistol, Steel Challenge og Pin Shoot.  Herudover tilbydes IPSC riffel og Kombiriffel. I DSF dyrkes primært dynamisk skydning, dvs. skydning som kombinerer præcision, hurtighed og fysisk aktivitet.

 

Hvis din forening er medlem af DDS (De Danske Skytteforeninger) har du en række af de klassiske discipliner på pistol og riffel til rådighed hertil terrænskydning på pistol og riffel. Især pistolterræn er meget populær aktivitet i DDS. DDS er opdelt i amtsforeninger, i alt 15 amtsforeninger. Hver amtsforening består af en række foreninger. DDS er den ældste skytteorganisation i Danmark. Organisationen satser primært på breddeorienteret idræt og arrangerer store landsstævner sammen med DGI.

 

Din forening kan også være medlem af en firmaidrætsforening.

 

På organisationernes hjemmesider kan du finde en lang række yderligere oplysninger. Brug figuren til at navigere rundt med de indlagte links. Alle links åbner i separat vindue, så du ved lukning af siden kommer tilbage til denne her side.